El sol i el bon temps acompanyen en el Diumenge de Rams

Palmes i palmons ben sofisticats, però també branques de llorer i olivera. Amb aquests elements alçats i al ritme del sacseig dels fidels els mossens de les parròquies del Baix Empordà han beneït no només els rams, sinó totes les persones que ja des de bon matí s'han acostat aquest Diumenge de Rams a l'església.
This text will be replaced
 
Malgrat el laïcisme creixent en la societat i ser una celebració de marcat caràcter religiós la Benedicció de Rams és d'aquelles cites del calendari cristià que, com per exemple la Missa del Gall, encara té un elevat poder de convocatòria al voltant de les parròquies. Prova d'això és que la plaça de l'Església de Castell d'Aro s'ha omplert de gent de totes les edats ben aviat, i és que la celebració castellarenca és de les més matineres de la comarca.
 
Mentre els fidels de tota la vida commemoren l'entrada de Jesucrist a Jerusalem amb els seus deixebles durant la pasqua jueva, els més petits també reben amb il·lusió aquest dia per diversos motius: perquè inaugura les vacances de Setmana Santa i perquè poden fer lluir les seves palmes i palmons, generalment carregades de dolços i llaminadures.
 
El diumenge de Rams també és una de les dates marcades a l'agenda de mares i pares perquè és el dia per excel·lència per estrenar els millors conjunts de roba de la temporada de primavera. Enguany les fotos hauran sortit especialment bé, i és que el sol ha birllat i acompanyat al llarg i ample del Baix Empordà.