Platja d'Aro debat i coneix l'ús de les tecnologies policials

Eines com aquesta cada cop seran més habituals en els cossos policials. Drons, càmeres o lectors de matrícules ajuden als agents a prevenir i detectar crims però també els deixa la responsabilitat de fer un ús proporcional d'unes eines que poden afectar greument la privacitat. Platja d'Aro ha acollit un simposi sobre eines tecnològiques per a ús policial organitzat per l'empresa Alphanet.

This text will be replaced

Intervenen: Xavier Torre Milans, director comercial Alphanet; David Puertas, Cap Policia Platja d'Aro

La idea bàsica sobre l'ús de la tecnologia és que tregui feina als agents i faciliti la seva tasca. Bona mesura d'això és l'ús que en fa la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, que té càmeres repartides per tot el municipi i lectors de matrícules. El seu cap, David Puertas, ha exposat el marc legal d'aquest ús, l'emmagatzematge que es fa de les dades i finalment perquè serveixen aquestes a la policia.

Un element important de les dades que s'obtenen és la relació entre els diferents cossos policials

Responsables de diferents empreses i cossos de seguretat han participat en una jornada en què a més de conferències i xerrades hi ha hagut demostració de nous productes de les empreses punteres que treballen en aquest sector.