La Generalitat ha de resoldre quina és la millor bocana pel Port d'Aro

La Generalitat ha posat a exposició pública l'estudi d'impacte ambiental per valorar la nova bocana que s'ha de fer al Port d'Aro i que forma part de la renovació integral de l'equipament nàutic.
This text will be replaced
INTERVÉ: Vicenç Arqués, president Club Nàutic Port d'Aro
 
L'anterior junta del Club Nàutic alhora de renovar la concessió va presentar el projecte del futur port però de seguida van saltar veus que s'oposaven al projecte pel fort impacte ambiental que tenia al territori. Entre ells l'actual junta del Club Nàutic que defensa una bocana sostenible econòmicament i paisatgísticament. Dins l'estudi d'impacte ambiental que es troba a exposició pública hi ha contemplades les 4 possibles bocanes que es poden plantejar pel port de Platja d'Aro. L'opció 0 és no tocar-la, deixar-la com està actualment. L'opció 1 és mantenir la bocana igual però actuant al contradic. L'opció 3 és la que es va aprovar en l'anterior projecte i que és la més agressiva amb el territori i finalment hi ha una 4a opció també amb un important impacte ambiental que és mantenir la del projecte aprovant eliminant-hi els 3 mil metres quadrats d'esplanada de formigó prevista per les activitats de vela.
 
 
El grup ecologista Natura Sterna presentarà al·legacions així com també ho farà el mateix ajuntament de Castell-Aro. A l'espera que la Generalitat estudiï les al·legacions i resolgui quina serà finalment la bocana del port d'Aro des del municipi confien que el govern català actuarà amb responsabilitat.
 
La nova junta del Club Nàutic Port d'Aro està fent un esforç per obrir el club al poble, creant nous vincles, abaixant preus i ideant nous projectes com el de reforçar l'oferta d'oci nocturn al club.