Platja d'Aro diu NO a l'ampliació de la bocana del Port d'Aro

Unanimitat a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro demanant a la generalitat que es retiri el projecte que preveu ampliar desmesuradament la bocana de Port d'Aro.
This text will be replaced
 
El govern català va posar a exposició pública l'estudi d'impacte ambiental amb el que es valora la nova bocana que s'ha de fer al Port d'Aro i que forma part de la renovació integral de l'espai portuari. L'Ajuntament en bloc demana que es retiri el projecte perquè més que una remodelació de l'actual bocana és una ampliació i modificació rellevant del port. Reclamen també que s'han d'adaptar els límits establerts en el projecte als límits reals que estableix el planejament urbanístic municipal. A la vegada recorden que hi ha defectes en el procés de tramitació i que si s'aprova definitivament estaria viciat de nul·litat de ple dret.
 
L'Ajuntament recorda a la Generalitat que manca un Pla Especial per estudiar el port en el seu conjunt.
 
Concretament de la bocana que es proposava en el projecte presentat per l'anterior junta del Club Nàutic Port d'Aro amb l'empresa Sierra de Mias SA l'Ajuntament s'hi manifesta totalment en contra per ser innecessària a la zona ja que les condicions d'onatge a la bocana i al port no precisen d'una infraestructura de tal magnitud com la que es proposava. Els polítics municipals recorden que es tracta d'una ampliació de superfície superior als 5.500 metres quadrats i que cap informe tècnic garanteix clarament que no afectarà a les platges de Sa Conca o a la mateixa platja gran.
 
Finalment en el document signat de manera unànime pels representants polítics municipals s'afirma que les mesures correctores constructives que proposa l'Estudi d'Impacte Ambiental que està a exposició publica són insuficients i irrellevants en relació amb l'impacte paisatgístic.
 
També la Junta del Club Nàutic Port d'Aro s'ha expressat repetitivament que es busca una bocana sostenible econòmicament i paisatgísticament. A les reunions que s'han mantingut per fer front al projecte aprovat i que no acaba d'encaixar al territori també s'hi han manifestat en contra els ecologistes locals del Grup Natura Sterna.