Extreuen més de mitja tona de deixalles del fons del mar

Una vuitantena de submarinistes van participar diumenge a una jornada de neteja del fons marí de Platja d'Aro i aquest carro de la compra, o aquestes restes de ferralla són algunes de les deixalles que s'han pogut recuperar.

INTERVÉ: Antoni Botellé, regidor de Medi Ambient
 
En total més de mitja tona de brossa que s'ha extret del fons del mar. Els submarinistes es van moure només per l'entorn de la platja gran i la zona del port i en hora i mitja van ser capaços de treure més de 500 quilos de brossa. Aquesta activitat afortunadament ha passat a fer-se cada 2 anys i ja en fa 20 que es va iniciar.
 
La neteja del fons marí s'acompanya d'una jornada de descoberta del mateix fons marí adreçada als escolars del municipi. Totes dues activitats serveixen per sesibilitzar a la població de la necessitat de tenir cura del medi marí i sobretot de manteni-lo net. En les 16 edicions de la neteja del fons marí s'han extret una gran quantitat d’objectescom taules, mobiliari públic, elements d’embarcacions i ferralla. Que encara avui surtin trastos com aquest del fons mari de la costa platjarenca confirma que encara hi ha molt de treball per fer en aquest àmbit. Els submarinistes participants ho fan d emanera voluntària i tenien tots el corresponent carnet o llicència federativa.
 
A finals de l'any passat la Fundació Mar va donar a conèixer l’estudi cartogràfic i bionòmic de les àrees submarines d’interès ecològic del municipi, desenvolupat en el marc del Projecte Silmar. La principal conclusió és que la seva qualitat ecològica i mediambiental és, en general, alta i està en bones condicions per poder mantenir i conservar els seus actius i valors naturals.