Torroella de Montgrí aposta pel talent musical internacional

Torroella de Montgrí torna a apostar pel talent musical i per quart any celebrarà a finals de juliol, just d'aquí a un mes, el Fringe Festival, 4 dies de concerts protagonitzats per una selecció dels millors joves músics internacionals.
This text will be replaced
 
Són estudiants d'escoles de música i conservatoris que es troben a Torroella per mostrar el seu talent i ho fan aquest any coincidint amb el tret de sortida del Festival de Músiques de Torroella perquè aquest nou talent pugui gaudir a més de la professionalitat dels artistes, també internacionals, que actuaran al municipi.
 
El Fringe Festival portarà 27 concerts gratuïts d'estils de música molt diversos que van de la música antiga als spoken word, passant per la música clàssica, la contemporània, el jazz, el flamenc, el soul, la música tradicional, la cançó d'autor, la música cubana, el pop i el rock. Seran un centenar de joves vinguts de conservatoris europeus però també des dels Estats Units els encarregats de protagonitzar aquests concerts que a la vegada tenen lloc a espais emblemàtics de la vila. Hi ha diferents escenaris entre els quals la plaça de la Vila, la casa Galibern, seu de la Fundació mascort, la capella de l'Hospital i el bar restaurant la Sala. També hi haurà concerts a l'Estartit, en concret al passeig del Molinet, al cap de la Barra, on s'hi faran concerts de soul, jazz, pop i rock amb l'acompanyament d'una oferta de foodtrucks.
 
Entre les novetats de l’edició d’enguany destaquen les incorporacions com a col·laboradors del Fringe de l'Escuela  Superior  de  Música  Reina  Sofía  de  Madrid, l’Instituto  Nacional de  la  Juventud-INJUVE a més del projecte d'innovació social Cabal Musical del taller de Músics de Barcelona. Repetiran experiència l'Escola Superior de Música de Catalunya, el taller de Música, el Conservatori Superior de Música del Liceu, Enderrock amb el Concurs Sona 9, el berklee College of Music del Valencia Campus, a més d'escoles i conservatoris de París, Londres, Alemanya i Estats Units.  
 
Qui organitza el Fringe Festival és l'associació Joventuts Musicals de Catalunya. Ells seleccionaran   una de les propostes musicals presentades en el Fringe per a ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2018-2019.