Els empresaris de 5 bars musicals de Platja d'Aro en vaga de fam

Els propietaris dels bars musicals de Platja d'Aro que estan clausurats per una ordre judicial des de dilluns han començat una vaga de fam per reivindicar la legalitat dels seus establiments, mostrar la seva indignació i reclamar la reobertura urgent dels locals. Aquests locals són el Gib's, el Little Gib's, el 900, el Sinivic i el Kivi.

 

This text will be replaced
Dilluns passat, l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro va clausurar i precintar aquests establiments en compliment a una interlocutòria del jutjat contenciós administratiu de Girona del mes de maig on es decretava l'execució de la sentència de l'any 2008 que ordenava el tancament dels locals.

 

 

Els serveis jurídics de la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals, FECASARM, de seguida van demanar la suspensió de l'execució al·legant que cada local disposa dels permisos necessaris per dur a terme l'activitat i l'ajuntament de Castell-Platja d’Aro va notificar per escrit al jutjat l'execució de la sentència alhora que va reclamar que s'ordenés de forma immediata la reobertura dels cinc negocis després de verificar que compleixen la normativa vigent.

 

Aquest dijous, el jutjat contenciós administratiu numero 2 de Girona va desestimar les dues peticions perquè considera que tancant els locals un dia no ni n'ha prou per donar compliment a la sentència de l'any 2008.

Recordem que l'any 2009, els mateixos locals ja van haver de tancar un temps per adaptar els seus espais a la normativa acústica després de les queixes dels veïns de l'entorn. La inversió dels empresaris en algun cas va rondar els 40.000 euros.

 

Els empresaris afectats poden presentar un recurs contra la denegació d'obertura però diuen que el principal perjudici es tenir tancats els locals durant un període incert i que coincideix amb el període de més facturació de l'any. Durant els mesos d'estiu ingressen el 85% dels ingressos de tot l'any.

 

Mentre no s'ordeni la reobertura dels bars musicals, els empresaris afectats viuran al carrer, davant dels seus negocis, dormiran a dins dels locals i faran vaga de fam. El personal dels cinc bars musicals, més d'una trentena de persones en total, també sortiran molt perjudicats econòmicament si la situació actual no es desbloqueja urgentment. Entre les accions de protesta que han posat en marxa també hi ha una recollida de firmes. Ja n'han recollit més de 600.