La Festa de la Cervesa de Platja d'Aro comença amb molt de públic i mal temps

L'aiguat de divendres a la nit i els temps molt variable del cap de setmana s'ha convertit, al costat de la cervesa, en un dels protagonistes del primer cap de setmana de l'Oktoberfest de Platja d'Aro que des de fa 26 anys ens anuncia l'arribada de la tardor.

Entre glop i glop de cervesa, i queixalada a l’entrepà, els visitants i establiments que participen en aquesta edició de la Festa de la Cervesa no han pogut apartar la vista del cel.

El diluvi de divendres al vespre va obligar a suspendre les primeres activitats. Entre elles la tradicional punxada del barril a càrrec de les autoritats locals i l'actuació de La Salseta del Poble Sec que havia de fer el tret de sortida a dos caps de setmana de cervesa i de retrobament entre famílies, veïns i colles d'amics.

La punxada es va posposar 24 hores però l'actuació de La Salseta es va suspendre per la impossibilitat de trobar un altre dia. El ritual de la punxada de primer barril s'ha convertit en un dels moments més esperats de l'Oktoberfest, seguint l'exemple de les famoses festes de la cervesa d’Alemanya.

El recinte firal de l'Oktoberfest de Platja d'Aro, enguany està format per vuit establiments de la població. Hi han hagut un parell d'incorporacions respecte l'any passat i també alguna baixa, però la majoria repeteixen any rere any i els que no hi són aquest any, ja han mostrat la voluntat de tornar-hi a ser l'any que ve.

Com sempre, l'Ocktoberfest de Platja d'Aro proporciona a veïns i visitants la possibilitat de degustar una gran varietats de cerveses nacionals i d'importació (aquest 2013 una quarantena) a preus populars. I entre glop i glop, podem acompanyar la cervesa de l'ampli ventall d’entrepans i menjars que serveixen les parades i ballar i escoltar la música dels grups musicals que animaran els capvespres i les nits.

També s’ha posat a la venda la tradicional gerra commemorativa de l’esdeveniment.