Els alumnes de primària de Castell-Platja d'Aro porten les seves propostes al ple municipal

Qui digui que els joves no s'interessen ni participen prou en la política s'equivoca, i sinó que li preguntin a tots els menuts ciutadans de Castell-Platja d'Aro que aquest dilluns han portat a la sala de plens de Platja d'Aro una sèrie de propostes per millorar el seu municipi i les han llegit davant dels regidors del consistori local. 
This text will be replaced
 
Amb aquest ple tan especial s'ha posat fi a un projecte de la Fundació Creativació emmarcat dins de la Festa de les Idees que va començar a principi de curs. Després de que l'Ajuntament formés als professors de les tres escoles de primària del municipi, aquest van guiar els alumnes a l'hora de pensar i discutir idees i arribar a certes conclusions per poder portar davant dels càrrecs polítics locals a través de 32 portaveus.
 
D'aquesta manera els alumnes de 3r de primària han tractat la millora dels espais públics, els de 4t l'atenció a les persones, els de 5è la mobilitat i els de 6è la cultura. Entre totes les propostes s'ha posat especial èmfasi en alguns temes recurrents, com la creació de més quilòmetres de carril bici o la millora dels serveis hospitalaris i s'han tocat aspectes tan sensibles com els desnonaments, amb propostes molt elaborades sobre lloguers socials dels pisos buits en propietat dels bancs. Els temes culturals i educatius, que tan de prop afecten als nens, també han estat una constant.
 
Totes les propostes recollides seran evaluades una a una i representants del govern local aniran a explicar als mateixos alumnes si són viables o no i per què. La primera edició del projecte sha valorat molt positivament per part de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, ja que veu en ell una gran oportunitat d'implicar els nens i nenes amb la vida política i educar-los en un aspecte en el que altres generacions no s'hi han pogut formar.