Platja d'Aro presenta un cap de setmana ple d'activitats

El municipi ofereix els propers tres mesos una proposta d’animació amb 250 activitats.

Dijous 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més, tota la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), s’il·lumina amb un espectacular castell de focs d’artifici (23 h) a càrrec de la Pirotècnia Igual. Aquesta iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro esdevé, d’una banda, l’inici d’un llarg cap de setmana ple d’activitats al municipi; i de l’altra, també el començament del programa d’estiu amb un programa amb més de 250 propostes d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc.

Durant tot el cap de setmana -del 24 al 26 de juny (18-01 h)- se celebra la primera edició de la Fira Internacional del Formatge a la Plaça d’Europa de Platja d’Aro -davant del Palau d’Esports i Congressos-, S’hi concentren productors d’arreu d’Europa, i donen l’oportunitat de conèixer en profunditatla cultura del formatge gràcies a desenes de referències nacionals i internacionals. També hi participen cervesers artesans i foodtrucks per fer-hi tastets gastronòmics variats. Durant els tres dies  hi ha un ampli programa d’activitats familiars -exposició d’animals vius, taller de pinta cares, gimcana, taller de munyir cabretes i espectacles d’animació- i un maridatge guiat de formatge i cervesa artesana (inscripció prèvia -12 euros-).

A partir del dissabte 25 de juny inicia activitat el Mini Club Infantil-Ludoteca a la Platja Gran (c/ Empordà), en servei fins al diumenge 4 de setembre (11-14 h i 16-19 h), adreça a nenes i nens de 3 a 12 anys (gratuït amb una estada màxima d’una hora al dia). Un equip de monitors amb coneixement d’idiomes dinamitza l’espai amb tallers, manualitats, jocs o inflables per viure d’una manera més original de les estones de sol a la platja. El servei s’emmarca en el conjunt d’activitats del municipi com a Destinació de Turisme Familiar.

Dissabte 25 de juny (20 h), els jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro s’estrenen com a escenari del Festival Nits de Jazz, justament en el concert inaugural de l’edició d’enguany, a càrrec de The Mellow Sound Jazz Quartet, una formació que una proposa un jazz subtil, agradable i atraient. Integrat dins d’Estereofònics, la marca que aplega totes les propostes musicals d’estiu, la dinovena edició del cicle té com escenari principal la Platja Gran de Platja d’Aro (zona de Cavall Bernat), on s’hi fan vuit dels deu concerts gratuïts programats -cada divendres del 8 de juliol al 26 d’agost (23 h)-. Hi actuen, entre d’altres la Sant Andreu Jazz Band, Ignasi Terraza Trio, Monica Green, Laura Simó & l’Orquestra Nacional d’Andorra o Bruno & La Dream Big Band amb un espectacle d’homenatge a Frank Sinatra (www.nitsdejazz.com).

El mateix dissabte 25 de juny (20 h), però a l’Església de l’Esperança, s’hi celebra el segon dels deu concerts que fins al 17 de setembre configuren el programa del 19è Festival Internacional de Música de S’Agaró, una altra de les propostes d’Estereofònics. Hi actua el guitarrista Luigi Puddu (18-21 euros) amb obres d’Isaac Albéniz, Fernando Sor, Agustín Barrios, Roland Dyens i Heitor Villa-Lobos. Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets i al conjunt de la seva programació, el festival s’ha consolidat com una de les principals propostes d’estiu en música de cambra a les comarques de Girona i del país, donant continuïtat a l’històric i més antic festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca, iniciat per Eduard Toldrà i continuat per Xavier Montsalvatge (www.associaciopaucasals.cat).

Altres activitats del cap de setmana són: Fira de Brocanters, diumenge 26 de juny a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro -al costat de l’estació d’autobusos- (9-20 h), una activitats que es desenvolupa de manera continuada tot l’estiu, cada dimecres i diumenge del 22 de juny al 4 de setembre. A nivell expositiu, es poden gaudir de tres propostes simultànies: al Castell de Benedormiens les composicions del 8è Concurs de Patchwork (fins al 26 de juny), al Club Nàutic Port d’Aro la col·lectiva de pintura Platja d’Art (fins al 30 de juny), i al Parc dels Estanys l’escultura de gran de format de Bonaventura Ansón (fins al 3 de juliol).