Anatoli Kàrpov inaugura un nou espai per jugar a escacs a Platja d'Aro

Com intercanviar uns xuts amb Leo Messi, unes cistelles amb Michael Jordan o uns cops de puny amb Muhammad Ali. Només si parlem d'autèntics mites en les seves disciplines podem entendre la dimmensió que té el fet de compartir una partida d'escacs amb Anatoli Kàrpov. En aquesta ocasió, l'afortunat va ser l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut. 
This text will be replaced
 
Kàrpov, considerat un dels millors de la història dels escacs, va inaugurar d'aquesta manera el nou espai públic per jugar a escacs que s'ha instal·lat a la Plaça Major de Platja d'Aro. Així es va aprofitar la presència del Gran Mestre Internacional rus al municipi, en motiu del IV Festival Internacional d'Escacs.
 
El Club d'Escacs Platja d'Aro feia més de dos anys que anava rere la figura de Kàrpov i, un cop van tenir confirmada la seva participació, van plantejar als representants del consistori local la possibilitat de fer quelcom per celebrar-ho. És així com, amb poques setmanes de marge i molta celeritat en el treball, s'ha adaptat aquest espai perquè habituals i aficionats dels escacs puguin gaudir en comú dels valors d'aquesta pràctica. 
 
Al llarg de l'acte, marcat per una important presència d'adificionats russos, van ser diversos els jugadors que van poder fer unes quantes partides sota l'atenta mirada d'Anatoli Kàrpov, com és el cas del duel disputat entre la Mestra Internacional Patricia Llaneza i Igor Prokudin, jove promesa del Club d'Escacs Platja d'Aro que només té 7 anys.