Platja d'Aro aprova la congelació de les ordenances fiscals mantenint la reducció del 6% en recaptació d'IBI

El govern de Castell-Platja d'Aro està disposat a mantenir la reducció del 6% en la recaptació de l'Impost sobre Béns Immobles. L'any passat es va baixar el quoficient un 0'88% un mesura que els ciutadans han notat amb quanties diferents segons l'habitatge però majoritàriament a la baixa en el pagament d'aquest impost i que ha suposat que l'Ajuntament ha deixat d'ingressar 900 mil euros durant aquest exercici.
This text will be replaced
 
L'objectiu del govern és repetir la jugada i rebaixant de nou el quoficient de l'IBI mantenir la reducció del 6% de mitjana del total que es recapta per IBI. Aquest dimecres el govern ha aprovat les ordences fiscals per l'any que ve amb els vots en contra dels regidors d'Esquerra, l'abstenció d'Iniciativa i el suport de Ciutadans i el Partit Popular, uns vots que se sumen als del govern sociovergent del municipi. Els ciutadans pagaran el mateix en taxes i impostos perquè es congelen les ordenances, s'incorporen alguns matisos i s'incrementa per exemple la quota del casal d'estiu i del menjador de l'escola bressol. Des d'Inicitiva proposen que es tinguin en compte els col·lectius més desfavorits i presentaran propostes durant el mes d'al·legacions. Esquerra considera que l'IBI es podria baixar més.
 
S'ha canviat també el calendari fiscal per pagar la taxa d'ocupació de la via pública pels negocis. Ara els establiments hauran de liquidar el rebut del 5 de juny al 5 d'agost. Adelantant la data límit de pagament del tribut evitaran que els empresaris als que no els hi ha anat tan bé la temporada desapareguin sense pagar la taxa.