Unanimitat a Palamós en pro de la reforma horària però matisos sobre la moció aprovada al ple

Unanimitat sobre la racionalització d'horaris, però matisos importants en l'efectivitat de la moció. El ple de Palamós va votar un text de la iniciativa per a la reforma horària. Aquesta aposta europeïtzar l'horari laboral permetent guanyar temps a la tarda i conciliar millor la vida familiar.

This text will be replaced

Intervenen: Lluís Puig, alcalde de Palamós; Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Teresa Ferrés, portaveu PSC

El text aposta per introduir flexibilitat horària a la feina, compactar la jornada laboral, avançar l'hora del dinar i el sopar i sincronitzar els horaris d'empreses, institucions i actes socials i culturals.  Un canvi d'hàbits que hauria de repercutir en la qualitat de vida i que els impulsors de la inciativa afirmen que té molts beneficis.

Una moció poc treballada i portada a ple sense reflexió

Els arguments de l'Alcalde per recolzar la reforma horària van ser compartits per tothom. Però a partir d'aquí, els matisos. Des de Junts Per Palamós i Sant Joan, que no va subscriure la moció, es va fer un 'Sí crític' per dos motius. Un primer perquè entén que el l'ANC, impulsora del text, ja té prou feina amb la independència com per posar-se en altres fregats. I un segon perquè el text està molt pensat per llocs on és fàcil conciliar, com l'administració pública, i no s'ha fet una reflexió profunda sobre l'impacte en altres sectors com per exemple el sanitari.

El PSC hi veu el que podríem anomenar 'aprovar mocions com xurros'. Teresa Ferrés va exposar tot un reguitzell de textos aprovats pel govern als que no veu cap efecte pràctic i tem que amb aquesta moció li quedi la mateixa sensació. Va acusar l'equip de govern de manca d'interès.

Manca de contingut dels plens

Ferrés va tornar a posar damunt la taula la manca de contingut que tenen els plens, als quals només hi veu debat en les mocions que presenten els grups de l'oposició. Si no fos per això, haguéssim acabat el ple en 7  minuts, va expressar.