Rebaixa del rebut de l'aigua a La Bisbal per compensar els usuaris

L'ajuntament de La Bisbal d'Empordà aplicarà un descompte d'un 10% en el rebut de l'aigua per compensar els usuaris per l'episodi de contaminació de la xarxa pública del passat mes d'agost. 
This text will be replaced
D'aquesta forma, el consistori formalitza el compromís que va agafar a l'estiu davant dels ciutadans. El percentatge del 10% s'aplicarà durant aquest trimestre i s'ha calculat en base a l'aigua envasada o del camió cisterna que els usuaris van haver de consumir durant els 20 dies que no van tenir aigua potable. 
 
El descompte al rebut de l'aigua no suposarà cap sobrecost per l'ajuntament bisbalenc, que manté negociacions amb Sorea, l'empresa concessionària del servei, perquè es faci càrrec de la despesa. Paral·lelament, es continua treballant per buscar una solució alternativa i definitiva als filtres de carbó actiu que des de l'estiu s'encarreguen de depurar l'aigua de la xarxa pública. Amb el temor de l'arribada d'un nou episodi de sequera que agreugi la situació, s'està treballant colze a colze amb l'Agència Catalana de l'Aigua per buscar solucions definitives. 
 
Després de l'informe favorable del síndic de greuges a la gestió de la crisi de l'aigua, des de l'ajuntament ja estan seguint les principals recomanacions del seu document, com és la compensació dels usuaris i la cerca de mesures a llarg termini.