El bisbalenc, un postre amb història

Ja fa 84 anys que va néixer el bisbalenc, un pastís marca de la casa de la pastisseria Sans. Aquest 2016 la família Sans recorda el centenari del naixement de l'avi Modest Sans, fundador de la pastisseria de La Bisbal i creador del bisbalenc. 
This text will be replaced
Aquest dolç fet amb pasta de full, cabell d'àngel, pinyons i sucre s'ha popularitzat i a dia d'avui la pastisseria n'arriba a vendre uns 15.000 a l'any. Es tracta d'un pastís fàcil de guardar que no necessita nevera i que es conserva en bon estat durant una setmana. Un pastís idoni pel temps en què va ser creat, els anys 30, i que se segueix consumint a dia d'avui.
 
La pastisseria Sans ha evolucionat, va canviar el local del costat de la plaça major per l'actual botiga a l'avinguda Catalunya, una via de comunicació molt important on la gent que venia d'arreu es parava a comprar el bisbalenc. La família Sans s'esforça per mantenir viva la identitat del bisbalenc i recorden que va ser l'avi dels actuals propietaris de la pastisseria qui va crear aquest dolç tan apreciat per Salvador Dalí, Josep Pla o el mateix xef Josep Roca.