Tanquen les dutxes del pavelló i del camp de futbol de La Bisbal per precaució

Les dutxes del pavelló municipal de La Bisbal d'Empordà podrien tenir un brot de legionel·losi. Fa pocs dies l'Ajuntament de la Bisbal va conèixer el cas d'una persona usuària del pavelló municipal que ha agafat legionel·losi. Aquesta tarda tindran els resultats de les analítiques.
 
Tot i ser un cas aïllat i pel fet que hagi utilitzat les dutxes públiques, el Servei de Salut Pública de Girona, a mode preventiu, ha instat a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà a no utilitzar les dutxes dels vestidors de la zona esportiva (Pavelló d’esports i Camp de futbol) a l’espera de les analítiques del circuit d’aigua sanitària per si fos la causa d’una infecció per legionel·losi. Aquesta tarda se sabran els resultats però de moment des de l'Ajuntament volen donar un missatge de calma i tranquil·litat perquè és un cas aïllat i a més aquesta malaltia només es pot contreure per inhalació i no pas per haver-se mullat amb l'aigua. Malgrat no es tenen indicis de quin és l’origen de la infecció i que de moment es presenta com un cas aïllat, l’Ajuntament de la Bisbal ha seguit el protocol establert pel DipSalu per tal de fer els proves corresponents. 
 
De fet aquesta no és la primera vegada que La Bisbal pateix aquest brot, sinó que l'any 2012 l'Ajuntament va haver de tancar també les dutxes del pavelló per un primer brot de legionel·losi. Aquesta malaltia s’adquireix per inhalar vapor d'aigua o aerosols contaminats per aquest bacteri. Les instal·lacions esportives, amb sistema d'aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn, són instal·lacions d’alt risc de legionel·losi. Per tal prevenir-la, i d'acord amb la normativa vigent, s'efectuen controls i desinfeccions periòdiques del circuit d’aigua sanitària del pavelló d’esports i del camp de futbol de la Bisbal.