Les primeres analítiques descarten el pavelló de La Bisbal com a focus del brot de legionel·losi

El pavelló d'esports de La Bisbal d'Empordà està lliure de legionel·losi. Així ho indiquen els resultats preliminars fets pel Dipsalut, que descarten que el veí del municipi infectat pel bacteri s'hagués contagiat a la instal·lació. No obstant això, faran falta 14 dies més per obtenir els resultats definitius realitzats per l'Agència de Salut Pública. 
This text will be replaced
De fet, el mètode utilitzat per fer les analítitques preliminars en només 24 hores no està recollit oficialment en la normativa sanitària vigent per ser encara molt novedós. És per això, que caldrà esperar encara dues setmanes més. 
 
El cas va esclatar aquest dilluns quan un veí del municipi va ingrssar a l'Hospital de Palamós amb una pneumònia associada al bacteri de la legionel·la. Malgrat tractar-se d'un cas aïllat, les autoritats competents van tancar les dutxes del pavelló i del camp de futbol per precaució al haver-hi antecedents. I és que l'any 2012 el pavelló també va haver de tancar les dutxes per un brot d'aquesta malaltia que s'adquireix per inhalació de valor d'aigua o aerosols contaminats pel bacteri. 
 
Les instal·lacions esportives, amb sistema d'aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn, són instal·lacions d’alt risc de legionel·losi.