La Bisbal es solidaritza amb les persones refugiades

La Bisbal d'Empordà s'ha abocat a la Jornada de Suport als Refugiats, celebrada els dies 19 i 21 de gener. Una vetllada solidària per recollir fons per recolzar el projecte Micròpolis que va incloure un taller de circ familiar, un vermut, diverses xerrades i un concert amb artistes locals de renom com Miquel Abras, Sanjosex, Mazononi o la Puça Diatònica entre d'altres.
This text will be replaced
INTERVENEN: Marina Ribes, projecte Necròpolis / Adrià Cortadelles, col·lectiu indiVendres 
 
Tot plegat per divulgar el projecte Micròpolis, nascut a Grècia davant del drama humà de les persones refugiades que fugen de la Guerra de Síria. 
 
Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani i el 2016 ha estat un dels anys més mortífers. El 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys, un compromís que a hores d'ara s'està incomplint.
 
Des de La bisbal d'Empordà no volen restar inactius davant d'aquesta dramàtica realitat i ja des del passat mes de juny que van declarar-se municipi d'acollida. 
 
Amb l'organtizació d'aquesta jornada solidària, on hi han participat desinteressadament diversos comerços i entitats de la vila, s'ha convidat la gent a col·laborar en la mesura que els fos possible.
 
A hores d'ara Espanya només ha rebut 898 refugiats dels 17.337 que va pactar amb la Unió Europea.