Últims resultats confirmen que el pavelló d'esports i el camp de futbol de La Bisbal estan lliures de legionel·la

El pavelló d'esports i el camp de futbol de La Bisbal, estan lliures de legionel·losi. Així ho han indicat els resultats finals de les anàlisis fetes per l'Agència de Salut Pública. De fet, fa unes setmanes que ja se sabia. Unes analítiques preliminars innovadores van descartar la possibilitat que el veí infectat per aquest bacteri s'hi hagués contagiat en aquestes instal·lacions. 
This text will be replaced
 
Tot i això, s'ha hagut d'esperar fins aquesta setmana per comunicar uns resultats definitius perquè el mètode no estava acceptat per la normativa sanitària vigent. Mentre s'esperaven els resultats oficials i com a mesura preventiva, es van tancar les dutxes dels vestidors i es va procedir a fer una desinfecció de tot el sistema d'aigua sanitària de la zona esportiva.
 
El cas va esclatar fa dues setmanes quan un veí del municipi va ingressar a l'Hospital de Palamós amb una pneumònia associada al bacteri de la legionel·la. Malgrat tractar-se d'un cas aïllat, les autoritats competents van actuar tancant les dutxes del pavelló i del camp de futbol per precaució a l'haver-hi antecedents. L'any 2012 el pavelló també va haver de tancar les dutxes per un brot d'aquesta malaltia que s'adquireix per inhalació de valor d'aigua o aerosols contaminats pel bacteri.
 
De fet, les instal·lacions esportives, amb sistema d'aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn, són instal·lacions d'alt risc de legionel·losi.