El Terracotta Museu de La Bisbal inaugura l'exposició temporal "Rogenca, argila i foc"

Més de 45 anys d'ofici i un adéu a la marca Rogenca. L'exposició "Rogenca, argila i foc" ens mostra al Terracotta Museu de La Bisbal la trajectòria ascendent d'Antònia Roig, una de les millors ceramistes de la Bisbal d'Empordà. Cada una de les peces que s'exhibeixen a la mostra conté totes els elements més destacats de cada període creatiu de l'artista. 
This text will be replaced
Intervé: Antònia Roig, autora de l'exposició i Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu
 
Des de l'experimentació, creació i combinació de colors a la utilització de diversos materials i tècniques fins a la inclusió d'elements de la filosofia artística oriental. Una retrospectiva al llarg dels anys que ens mostra la part més comercial de Rogenca i la més artística d'Antònia Roig.
 
L'obra principal i la més nova és el conjunt de tres meduses i el fons del mar fetes amb l'empremta del seu propi cos. Es tracta d'una de les peces més creatives de l'artista que recorda el seu entorn més pròxim: la mediterrània.
 
La inauguració de la mostra s'ha fet aquest dissabte al Museu Terracotta. L'exposició estarà oberta el públic fins a principis de maig.
 
Antònia Roig va començar com a ceramista l'any 73 en un petit taller al barri d'horta de Barcelona i fa 38 anys es va instal·lar a Ullastret on ha basat tota la seva vida laboral i artística. Al Baix Empordà es va fer un nom: "Rogenca" que evoca no només el color de la terra, sinó també la convicció política i vital que ha marcat la seva trajectòria personal.