La Bisbal aprova un pressupost amb 3 miliions d'inversió

El que per uns és un pressupost equilibrat i que fa front a les necessitats socials de la ciutat, pels altres són uns números imprudents. El ple de La Bisbal va aprovar un pressupost de 15.903.195 euros pel 2017 amb 3.715.672 euros d'inversions.

This text will be replaced

Intervenen: Òscar Aparicio, portaveu PSC; Xavier Font, portaveu CxLB; Núria Anglada, portaveu Unió; Carles Puig, portaveu CUP; Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal (ERC)

Els comptes d'enguany arrosseguen les inversions del 2016 que no es van poder executar perquè dues factures no reconegudes i pendents amb Sorea van impedir accedir a crèdit ni utilitzar el romanent del 2015 tancat en negatiu. També pels 80.000 euros que l'Ajuntament va haver de destinar a fer front a la crisi de l'aigua del passat estiu.

Tancar el 2016 en positiu

Enguany la previsió és tancar els números del 2016 en positiu i per tant poder abordar les inversions previstes. Les més importants l'adequació de l'antic escorxador per fer la Biblioteca provisional, millores en les xarxes de sanejament i subministrament d'aigües, actuacions en carrers i espais públics i millores en equipaments municipals.

En aquest punt cal destacar els 50.000 euros que es van decidir en un procés en què el veïnat va participar-hi des de l'elaboració de propostes fins a la votació final final.

Números "continuistes" i "poc prudents"

L'oposició, però, no es creu les previsions i tem que s'estigui estirant més el braç que la màniga.  Òscar Aparicio (PSC) va carregar contra uns números "continuistes" i que financen inversions a deute a llarg termini. Va alertar dels perills que això suposa per la sostenibilitat de les finances municipals i va demanar que en l'execució final dels comptes es sigui prudent. Xavier Font (CxLB) va apuntar contra la previsió d'ingressos dels comptes que considera poc realistes. Núria Anglada (Unió) no veu prioritats en els comptes i va alertar, en la línia dels seus companys d'oposició, que són un exercici de poca contenció sense cap previsió d'increment d'ingressos.

Un altre element de coincidència entre els tres grups de l'oposició va ser en el capítol de personal, on hi veuen un increment poc prudent.

CUP i ICV es fan corresponsables dels  comptes

A l'hora de respondre, la CUP i ICV es van mostrar molestos perquè l'oposició va personalitzar els comptes en ERC.  Es senten corresponsables dels números tan com el primer partit de govern, van expressar. Carles Puig (CUP) va defensar l'increment de la plantilla de personal amb vehemència per indispensable.

L'Alcalde Lluís Sais va brandar la seva victòria electoral i que els pressupostos reflecteixen el mínim comú deneminador que els tres grups de govern portaven al seu programa electoral.  Va indicar que sí té prioritats malgrat no ser coincidents amb les de l'oposició, va defensar que es pugui discrepar dels tècnics, que un pressupost ha de ser necessàriament polític perquè és una eina de canvi de realitats i que és un document viu i no pas una foto fixa.

Sais demana rigor i veu uns comptes adequats a les necessitats de la ciutat

Sobre un hipotètic increment d'impostos va demanar a l'oposició rigor i que no facin alarmisme, perquè les taxes i ordenances fiscals del 2017 ja estan aprovades i per tant aquests comptes no els incrementaran. Els comptes, pel govern, donen resposta a problemes urgents i a les necessitats socials del moment.