La Bisbal busca pis per tres famílies en risc d'exclusió residencial

La Bisbal d’Empordà fa mans i mànigues per trobar solucions urgents a les famílies en risc d’exclusió residencial. Actualment s’han detectat 3 casos de famílies que necessiten accedir al lloguer social però des de l’ajuntament denuncien que estan mancats d’opcions, motiu pel qual s’estan adequant tres pisos de propietat municipal que no comptaven amb la cèdula d’habitabilitat. 
This text will be replaced
Paral•lelament s’ha mantingut contacte amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per intentar trobar pisos que es puguin destinar a lloguer social, però la resposta ha estat contundent: no es disposa d’habitatges de protecció oficial que no estiguin okupats. Per aquest motiu, des del consistori treballen per regularitzar la situació.
 
Al mateix temps s’han mantingut converses amb les entitats financeres per estudiar disposar dels pisos buits fruit dels processos d’execució hipotecària, unes negociacions que de moment no han arribat a bon port. 
 
Des de l’ajuntament de La Bisbal estan elaborant una relació de les persones que han estan ocupant. Si un veí es vol empadronar i no és el propietari del pis ni disposa d’un contracte de lloguer, es pressuposa que és un ocupa i les seves dades es remeten al servei d’acollida municipal perquè pugui fer-se càrrec del seu cas.