El govern de La Bisbal implementarà el vot electrònic pel proper procés de participació ciutadana

La Bisbal d'Empordà ha posat el punt i final al primer procés de participació ciutadana que organitza el govern vinculat amb el Pressupost municipal . El govern posarà una caldera al geriàtric i arrenjarà les voreres amb 60 mil euros que els ciutadans han votat que es destinin a aquests 2 projectes.
This text will be replaced
INTERVÉ: Josep Maria Castells, regidor de Comunicació
 
Aquest dijous l'equip de govern i l'empresa que els ha assessorat en tot el procés n'han presentat els resultats, han fet autocrítica i han donat la paraula als ciutadans perquè també exposessin les seves valoracions del procés participatiu. Des de l'equip de govern estan molt satisfets per l'èxit de participació. En aquest primer procés han votat gairebé 700 persones que és el 8% del cens, una xifra que ha superat les exepectatives dels organitzadors. 
 
Ells plantejaven aquest procés com una prova pilot que els ha servit per agafar experiència, veure què han fet bé i on poden millorar. Convençuts que l'experiència és bona i que cal repetir-la prepararan el procés participatiu vinculat al pressupost d'inversions 2018 amb millores, com el vot electrònic.
 
Quan presentin les propostes que es posen a votació aquestes aniran acompanyades per una explicació perquè els ciutadans tinguin més informació a l'hora d'escollir i votar-les. El govern també ampliarà la partida destinada a les inversions que surtin d'aquest procés Si quest any es comptava amb 50 mil euros pel proper pressupost se'n reservaran 80 o 100.
 
Des de La Bisbal estan decidits a ampliar els processos participatius i organitzaran amb mitjans més àgils i aprofitant la tecnologia consultes a la ciutadania per resodlre temes concrets com per exemple decidir el nom d'algun espai.