La Bisbal i Forallac aposten per rebre més aigua de Fontanilles

La Bisbal d'Empordà i Forallac han arribat a un acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua per optimitzar el cabal del pou de Fontanilles. Arran de la crisi de l'aigua que l'estiu passat va deixar les dues poblacions sense aigua potable durant 15 dies per contaminació per productes fitosanitaris, els dos municipis volen afrontar el proper estiu amb les màximes garanties. 
This text will be replaced
Intervé: Lluís Sais, alcalde de La Bisbal d'Empordà 
 
Des de la Bisbal afirmen que la contamianció no es tornarà a produïr perquè els filtres de carbó actiu que es van llogar per depurar l'aigua del pou de Castell d'Empordà, que era el nucli d'infecció, segueixen funcionant. No obstant això i per reduir costos, aposten per ampliar el cabal d'aigua que reben de Fontanilles per mitjà de la neteja i la millora del canal. Es tracta però d'una mesura a curt termini ja que busquen solucions definitives i que assegurin la potabilitat de l'aigua sense tenir un sobrecost pels ajuntaments. 
 
Els consistoris ja exploren noves opcions per acabar amb la problemàtica. 
 
Tot i que serà abans de l'estiu, encara no hi ha data per l'inici dels treballs d'ampliació del cabal del pou de Fontanilles.