El Contenciós-Administratiu insta l'Ajuntament de La Bisbal a penjar la bandera espanyola al balcó

Aquí hi falta la bandera d'Espanya. Aquesta és la decisió del Contenciós-Administratiu de Girona que dóna la raó a la Delegació del Govern Espanyol que va denunciar que la Bisbal incompleix la Llei de Banderes. 
This text will be replaced
Intervé: Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal
 
La sentència desestima les al·legacions presentades pel consistori en un litigi que es remunta al 2015. La jutgessa Elsa Garcia tira de jurisprudència `per instar a l'equip de Govern (ERC-CUP-ICV) a "cessar en l'incompliment continuat de la legislació vigent".
 
Des de l'Ajuntament de La Bisbal han avançat que recorreran la sentència i que de moment l'ensenya estatal no onejarà al balcó consistorial, ja que la sentència no va acompanyada d'una ordre d'execució. 

Cap conflicte i suport veïnal

Des de l'Ajuntament es recorda que la 'roja y gualda' fa anys que no oneja al balcó consistorial en un fet que no només ha generat cap conflicte a la ciutat sinó que a més està recolzada per la majoria de la ciutadania, que en les diferents eleccions ha donat majoria a les forces sobiranistes. 
 
La intenció de l'Ajuntament és no complir la sentència almenys fins que hi hagi una ordre d'execució, i llavors parlar-ne. Cal recordar que en cas de desobediència les possibles conseqüències econòmiques i judicials van contra l'Alcalde com a persona i no pas contra la institució. 

Santa Coloma i Campelles han hagut de penjar la 'roja y gualda'

A la demarcació, Santa Coloma de Farners i Campelles ja s'han vist obligats a penjar la bandera espanyola al balcó consistorial. Això sí, en tots dos casos, els alcaldes han penjat cartells al costat on deixen clar que s'hi oposen i que ho fan obligats pels jutjats.