La Bisbal rescindeix el contracte amb la constructora de la Biblioteca

L'Ajuntament de La Bisbal ha rescindit el contracte de construcció de la biblioteca comarcal amb l'empresa Arcadi Pla. El ple ha validat una decisió que ve motivada pel litigi judicial que enfronta el consistori amb un particular i que manté aturada la construcció d'aquest centre cultural. 
This text will be replaced
 
Intervenen: Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal; Òscar Aparicio, portaveu PSC
 
L'Ajuntament de La Bisbal haurà de pagar ara una indemnització de 60.000 euros pel temps que les obres han estat aturades per causes alienes a l'empresa .
En paral·lel el consistori adequarà l'antic escorxador com a biblitoeca. Aquest espai estava pensat originalment per construir-hi una sala polivalent i entrada de la Biblioteca però ara haurà de fer unes altres funcions. El consistori preveu que al setembre ja pugui obrir i que si mai es desbloqueja el litigi sigui fàcil tornar a l'ús previst inicialment. 
 
Malgrat que els diferents grups municipals veuen bé la solució per sortir del pas, el principal partit de l'oposició, el PSC, qüestiona l'estratègia del Govern i creu que la judicialització és una via agònica que acabarà pagant la ciutat. 
 
Des de l'Ajuntament, però, expliquen que la via judicial és la única que poden seguir, ja que un enderroc no seria acceptat pels serveis jurídics municipals. 

Denúncia d'un veí i canvi de planejament urbanístic

El litigi per la biblioteca comarcal arrenca de la demanda d'un veí que denunciava que l'edifici no respecte la distància mínima entre vorera i finca. Posteriorment es va fer una modificació urbanística puntual per legalitzar la situació, però al haver-se construit ja la biblioteca no té efectes retroactius. Diferents sentències  han donat la raó al veí però encara no s'ha esgotat la via judicial. La paradoxa del cas és que en cas que s'enderroqués la biblioteca i es tornés a construir podria ser exactament igual a com està ara.