Llum verda a la nova estació d'autobusos de La Bisbal

Llum verda a la nova estació d'autobusos de La Bisbal. La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha aprovat les modificacions de planejaments necessàries perquè aquest esperat equipament sigui una realitat. 

This text will be replaced

El pla urbanístic aprovat pel Govern Català estableix les condicions en les que s'ha de construir l'estació. Preveu una infraestructura amb capacitat per a quatre autobusos, espais d'espera protegits i lavabos. També els requisits d’operativitat propis de l’estació i garanteix les dotacions necessàries per a la maniobra, l’estacionament i l’accessibilitat dels vehicles. 

 

L’estació se situarà a la carretera de Cruïlles (GI-664), entre l’avinguda Josep Tarradellas i el carrer de l’Aigüeta, dos dels principals eixos viaris del municipi. 

Està previst que la infraestructura estigui enllestida al setembre del 2018. El projecte costarà 600.000 euros, la meitat del previst en el primer document que es va posar damunt la taula l'any 2010

Una reivindicació històrica

L'estació d'autobusos de la capital de comarca és una  reivindicació històrica i ja prevista el 2010. Llavors els problemes financers de la Generalitat van posposar la construcció fins al 2012 i aquest any, també pel mateix motiu, es va deixar la proposta en un calaix sine die.  En la campanya electoral de les passades Municipals el Secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, es va comprometre a incloure una partida per fer l'estació en els pressupostos de la Generalitat del 2016. Font va admetre conèixer la importància de portar a terme aquest projecte ja que ha de suposar la base per millorar la connectivitat i reforçar la capitalitat de La Bisbal. La construcció de l'estació de Torroella el passat 2014 va caure com un gerro d'aigua freda a la capital que pugnava també per tenir la infraestructura.

Finalment, però, i passats 8 anys del primer document, La Bisbal podrà gaudir de la seva estació d'autobusos, sempre que els terminis es compleixin.