La Principal de la Bisbal començarà i acabarà els actes del seu 125é aniversari a La Bisbal d’Empordà

El primer concert serà el 3 de març al Teatre Mundial de La Bisbal. Aquesta serà una de les deu actuacions que La Principal de La Bisbal portarà a terme per diferents ciutats de Catalunya,

la Catalunya Nord i Andorra. S'editaran 4 CD's recopilatoris i un cinquè amb col·laboracions i gravacions insòlites.

 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Principal de la Bisbal han presentat aquest matí els actes de commemoració dels 125 anys de la creació d’aquesta emblemàtica cobla. La capital baixempordanesa tindrà un paper molt destacat en aquesta efemèride ja que les celebracions s’iniciaran i s’acabaran a la ciutat que els ha vist néixer i créixer.

Els actes s’iniciaran el proper 3 de març amb una presentació al matí en el Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, que tindrà continuïtat a la tarda amb un concert líric que repassarà els 125 anys de vida de la formació.

Posteriorment actuaran a Barcelona, juntament amb la Cobla Sant Jordi, a Manresa i a Perpinyà, amb la Cobla Mil.lenària – Fidelissima Vila de Perpinyà.

A Girona ciutat, hi faran dos concerts. El primer el mes d’abril amb una cobla de joves promeses de les comarques i gironines, i el segon el mes de maig amb l’Orquestra Internacional Maravella.

Posteriorment recorreran Lleida, Tarragona i Andorra la Vella per cloure les celebracions amb una festa novament a La Bisbal d’Empordà, en un acte organitzat pel propi l’Ajuntament.

Fundada l’any 1888, La Principal de la Bisbal, ha crescut paral·lela a la història de Catalunya. Des de l’esplendor de la Renaixença o l’eufòria de principis dels anys trenta quan el President Macià li va atorgar el títol de “Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya” fins a èpoques crues com la dictadura de Primo de Rivera, la guerra civil espanyola o el franquisme. Són 125 anys d’història, en què la Cobla ha estat sempre un referent. Les músiques de tots aquestes anys es compilaran en 4 CD’s recopilatoris i se n’editarà un de nou amb col·laboracions i gravacions insòlites.