La Fira de Circ de la Bisbal, Premi Nacional de Circ

La Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, una de les fires més importants de Catalunya en el seu gènere, està d'enhorabona després  que la Generalitat l'hagi distingit amb el Premi Nacional de Cultura d'aquest any en la modalitat de circ. Els Premis Nacionals de Cultura son el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya.  

Des de la capital de comarca han rebut la notícia amb sorpresa i satisfacció a poques hores perquè se celebri el cap de setmana de la fira que s'allargarà des divendres fins a diumenge al vespre. 

En aquesta edició, la dissetena, estan previstos prop de 90 espectacles, una trentena més que l'estiu passat i 31 companyies diferents procedents de Catalunya, Andalusia, Euskadi, Madrid, França, Austràlia, Alemanya o Argentina. 

Els Premis Nacionals de Cultura s'han anunciat ara però no es lliuraran fins a la tardor. El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el jurat dels premis han distingit la fira baix empordanesa “pel seu bon criteri i rigor professional des que va ser creada l'any 1996, per l'encertada optimització de recursos, per la seva qualitat artística, per l'impacte territorial, la popularitat que ha assolit i perquè ha integrat el circ com a eina pedagògica i educativa en l'ensenyament públic i en els joves adolescents i establint lligams amb entitats solidaries”.