L'Ajuntament de La Bisbal vol revisar el POUM

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà s'ha posat com a objectiu revisar el Pla d'Ordenament Urbanistic Municipal, ja que el que hi ha vigent actualment és de l'any 1981. L'alcalde Oscar Aparicio considera que cal revisar el POUM, ja que s'han quedat sense zones d'equipaments on continuar creixent:
POUM 1
Un dels objectius d'aquest nou pla general hauria de ser consolidar els espais buits que hi ha al centre de la Bisbal:
POUM 2
Aquest no és el primer intent de l'ajuntament de la capital de comarca de revistar el pla general, que té més de 30 anys. L'any 2009, l'anterior equip de govern, amb el republicà Lluís Sais al capdavant, va impulsar la redacció d'un pla general, però es va quedar en un calaix.

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà s'ha posat com a objectiu revisar el Pla d'Ordenament Urbanistic Municipal, ja que el que hi ha vigent actualment és de l'any 1981.

L'alcalde Oscar Aparicio va explicar en una entrevista a Televisió Costa Brava que considera que ara és un bon moment per fer la revisió del POUM, ja que no hi ha la pressió del mercat inmobiliari, i per tant, es pot repensar el plantejament urbanístic amb més calma.

Aparicio considera que és una necessitat, ja que la capital del Baix Empordà s'ha quedat sense espai per fer equipaments públics i, tot i que creu que actualment la ciutat està ben dotada, a mig termini podria ser necessari. És el cas, per exemple, del segon institut que demana l'Ajuntament per a evitar la saturació del centre de secundària, o de la possibilitat d'una nova escola. 

Una dels objectius del nou POUM és consolidar els espais buits que hi ha actualment al centre de la Bisbal. Aparicio diu que encara hi ha grans espais de transformació on continuar creixent al centre del nucli i per tant, seria agosarat començar a treballar en nous sectors quan hi ha aquesta possibilitat. 

Segons l'alcalde bisbalenc, la ciutat no pot créixer per gaires llocs, ja que està limitada pels pobles veïns i pel PEIN, i la segona fase d'expansió de la ciutat només pot ser el sector sud. 

Aquest no és el primer intent de l'ajuntament de la capital de comarca de revistar el POUM, que té més de 30 anys. L'any 2009, l'anterior equip de govern, amb el republicà Lluís Sais al capdavant, va impulsar la redacció d'un pla general, però es va quedar en un calaix.