L'alcalde de la Bisbal no descarta un pacte de govern aviat

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, espera que l'oposició doni suport al pressupost de tancament de l'any 2011, que el govern vol portar a aprovació durant el mes d'octubre, i no descarta que de les negociacions per aconseguir aquest suport en surti un possible pacte de govern. El batlle veu molt més probable un pacte amb CiU que amb el PSC.  

 

La capital de comarca podria veure en les properes setmanes la formació d'un nou govern. L'alcalde, el republicà, Lluís Sais, no descarta que del festeig per trobar el suport necessari per aprovar el pressupost de l'any 2011 amb els grups a l'oposició, en surti un nou pacte per aquest mandat.  

ERC no amaga la seva preferència per revalidar l'aliança de l'anterior mandat amb CiU i que els republicans no van acceptar després de guanyar les eleccions municipals perquè consideraven excessives les condicions proposades per la federació nacionalista.  

L'alcalde assegura que fins ara ningú ha fet cap pas per intentar formar un govern més ampli i mostra millor sintonia amb els convergents, tant en els aspectes programàtics com de coneixement mutu.  

En canvi és molt més crític amb l'actitud del Partit Socialista de Catalunya i el seu portaveu, Òscar Aparicio, als què acusa d'utilitzar l'amenaça permanent i pressionar alguns tècnics municipals, unes formes que segons l'alcalde, recorden a l'època de l'exalcalde socialista, Ramón Romaguera.   

Si l'escenari del pacte no s'acaba materialitzant, Esquerra no es mostra incòmoda pel fet d'estar en minoria.

Respecte al balanç dels 100 primers dies de govern, ERC afirma que han seguit la línia continuista de l'anterior mandat i els reptes més immediats de futur són l'aprovació del pressupost de tancament de l'exercici 2011, que ve prorrogat del pressupost 2010, tirar endavant les ordenances fiscals a finals del mes d'octubre i l'aprovació del pressupost de l'any 2012.