El nou pont sobre el riu Daró a La Bisbal ja està operatiu des d'aquest cap de setmana

Els obrers últimen els últims detalls per tenir obert el pont sobre el riu Daró aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana s'obre la nova passera sobre el riu Daró de La Bisbal. Una passera que era un projecte històric de la ciutat i que els bisbalencs podran gaudir a partir d'ara.

Els obrers estan ultimant la posada a punt d’un pont que connecta la zona del Mundial i l’aparcament de l’antic camp de futbol amb la zona d’equipaments, com la Biblioteca Comarcal, el Centre Cívic o la Zona Esportiva. Al mateix temps aquest pont serveix per connectar el barri vell amb la zona comercial de l’Aigüeta.

Tot plegat culmina tot un seguit de transformacions de la zona i un projecte estratègic de ciutat. L'alcalde Lluís Sais ha explicat que "la passera no és un projecte individual sinó el punt i final d'un projecte que comença el 2008 i que comporta la renovació de tota la zona del passeig Marimont Asprer i l'aparcament de l'antic camp de futbol" 

El nou pont està situat a mig camí entre el de la C-66 i el de l’Embut. L’equipament salva una distància de 35 metres i està construït de forma que pugui aguantar riuades sobtades del Daró. La seva construcció ha estat senzilla ja que està dissenyat sense pilars intermitjos. Consta de tres mòduls que es van instal·lar amb l’ajuda d’una grua.

En un principi les obres, que van començar aquest mes de juny, s’havien de pagar a parts iguals entre la Diputació i l’Ajuntament, però el cost final serà més baix del previst, fet que afavorirà el consistori que acabarà pagarà el 25% del seu cost. La Diputació hi ha aportat 225.000 euros.

Notícies relacionades

La Bisbal disposarà auquest setembre del cinquè pont sobre el Daró