El Museu de Terracotta rep una subvenció del fons FEDER

El Museu de Terracotta de La Bibal d'Empordà és un dels cinc projectes de la província de Girona que rebran una subvenció del programa FEDER de la Unió Europea.

 

Han atorgat mig milió d'euros al museu bisbalenc que serviran per executar la tercera fase de les obres de rehabilitació d'aquest equipament. Les obres de millora del Museu de Terracotta s'han fet per fases i actualment només queda enllestir la tercera i darrera de les fases. El projecte preveu la millora de l'entrada al museu, l'enderroc d'una de les cases que formen part de l'equipament i tota la instal·lació elèctrica. Tot això sumat al projecte museogràfic sumen 1.300.000 euros, l'ajuntament que és qui ha de posar la resta de diners està estudiant rebaixarel cost.

Aquesta no és la primera vegada que el Museu de Terracotta rep una subvenció d'aquest programa europeu. De fet fa un parell d'anys ja li van concedir 500.000 d'euros. La subvenció, però, va ser revocada passat un temps ja que des del mateix programa FEDER s'obligava a l'ajuntament beneficiari a tenir el 75% de l'obra feta en un calendari de temps concret. Passat aquest temps, La Bisbal només disposava de projecte però no s'havien iniciat les obres. Davant la manca d'execució la Unió Europea els va retirar la subvenció.

L'any passat l'ajuntament la van tornar a demanar, però no els va ser concedida. Aquest any ja han rebut la confirmació d'aquest mig milió d'euros que ha de permetre finançar la darrera fase de les obres de millora del Museu de Terracotta que en aquests moments només està obert al públic durant els mesos d'estiu.