La Bisbal torna al 1810 i recrea la Guerra del Francès

La Bisbal d'Empordà ha fet un salt històric  i s'ha traslladat durant uns dies cap a l'any 1810.

Aquest cap de setmana la capital baixempordanesa ha recordat la Guerra del Francès amb una fira-mercat amb recreació històrica. 

El 1810, la Bisbal d'Empordà, com la resta del país, estava ocupada per l'exèrcit napoleònic. El 14 de setembre d'aquell any, però, van produir-se uns fets que canviarien el rumb de la històri ja que el General O'Donell va derrotar les tropes franceses comanades pel General Schwartz alliberant així el poble bisbalenc.

Davant l'atenta mirada de centenars de persones, aquest dissabte a la tarda es va portar a terme una recreació històrica de la batalla per diferents punts clau del municipi amb la intenció de commemorar aquests fets.
El punt de partida de la recreació va ser un quadre del pintor Rafael Ribó, que va immortalitzar els fets de 1810.

A banda de la recreació històrica, la Bisbal ha acollit diverses propostes durant el cap de setmana. Al nucli antic de la població, una fira-mercat del S.XIX amb productes artesans i tot un seguit d'activitats d'animació i música tradicional per grans i petits.

A més a més, pels amants de la història, s'han organitzat múltiples visites guiades pels espais de la població vinculats a la Guerra del Francès.