El 80% dels clients d'apartaments turístics els lloguen a través d'internet

El 80% de les persones que lloguen apartaments turístics ho fan des d'internet. La xarxa s'ha convertit en la primera porta d'entrada de molts visitants als serveis turístics que ofereix Catalunya.

 

Aquest dijous l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) ha celebrat el seu VI simposi a La Bisbal on s'ha analitzat la situació del sector. Un àmbit econòmic que podríem dir que ha sobreviscut la temporada, amb un dels pitjors estius dels últims anys però preveu una bona temporada 2014

Aquest optimisme ha estat refermat pel conseller d'Ocupació i Empresa, Felip Puig, que ha assegurat que l'economia ha tocat fons i que a partir d'ara només es pot anar endavant. Puig ha fet una crida a innovar i a millorar la coordinació entre el sector públic i el privat.

El simposi ha tingut la participació d'un centenar de persones i ha tractat sobre com regularitzar l'intrusisme al sector, com dinamitzar-lo i fer arribar la promoció a més canals. Precisament els pisos pirata i els establiments sense regulartizar són el cavall de batalla de l'Associació Turística d'Apartaments que està pressionant perquè s'acabi amb aquesta pràctica.

De moment la detecció i regularització d'aquests pisos turísitics va més lenta del que es preveia per problemes de coordinació i traspàs de la informació entre ajuntaments i Generalitat. Es calcula que abans d'iniciar-se aquest procés de regularització hi havia uns 50.000 apartaments il·legals només a les Comarques Gironines.

Notícies relacionades

L'Associació turística d'apartaments confia que a finals d'estiu s'haurà regulartizat tota l'oferta d'apartaments i habitatges turístics (10-05-2013)