El pressupost 2014 de La Bisbal d'Empordà es debatrà al ple de dimarts

El govern de la Bisbal d'Empordà, format pel PSC i CiU, diu que el pressupost d'aquest 2014 reflexa un canvi de cicle i es podran reactivar les inversions en l'àmbit urbanístic i social.

 

 

L'actual govern, que va entrar a l'alcaldia, a finals de l'any 2011 després d'impulsar una moció de censura, va elaborar un pla d'ajustament econòmic que s'ha aplicat en els darrers dos anys i que s'ha fonamentat en l'austeritat i diferents mesures correctores per reduir les tensions sobre la tresoreria local, fer front als impagaments d'altres administracions, reestructurar algunes partides, reduir els terminis de pagament a proveïdors i tancar la gestió econòmica de l'ajuntament amb números positius.

 

L'alcalde, Óscar Aparicio, es mostra il·lusionat i vaticina que durant els propers mesos, l'ajuntament començarà a recollir els fruits de les mesures que s'han aplicat des de l'any 2012 i que segons l'alcalde, han estat dures per la ciutat i pel seu govern.

 

El pressupost està a l'entorn dels 10.600.000 euros. Les inversions se centren en projectes inacabats o que no disposaven de dotació econòmica fins ara. Aviat s'aprovarà una línia d'ajudes als veïns que vulguin reformar la façana del seu habitatge o l'hagin arreglat en els darrers anys. Les subvencions poden arribar a un sostre de 5.000 euros, tot i que les bases del programa d'ajuts encara no estan aprovades i poden haver-hi modificacions.

També es millorarà el servei de Centre de Dia de Menors. Segons l'ajuntament, actualment hi ha entre vint i vint-i-cinc joves de la població amb risc d'exclusió social.  A més, s'actuarà en algunes zones on s'han fet poques inversions en els darrers anys.

 

Els programes socials també incidiran en el col·lectiu de la gent gran i es faran millores a diferents equipaments municipals pendents de fa temps. El pressupost s'aprovarà definitivament la setmana que ve.