Les obres de l'última fase del Museu Terracotta de la Bisbal d'Empordà podrien començar a la primavera

Les obres de la tercera fase del Museu Terracotta de la Bisbal d'Empordà segurament començaran a la primavera i l'ajuntament no descarta que estiguin acabades a finals d'any o a primers del que ve.

Es la inversió més gran que s'ha fet al museu fins ara, perquè els treballs costaran 1.000.000 d'euros i amb l'execució de la tercera fase es culminarà un procés de 20 anys.

En els darrers anys s'han portat a terme les dues primeres fases, que han suposat una inversió de 800.000 euros, i des de l'any 2010, l'obra estava aturada per falta de recursos municipals que permetessin afrontar la darrera fase.

Tot i que la Unió Europea ha concedit al projecte una subvenció de mig milió d'euros, de moment, l'ajuntament haurà d'avançar el milió d'euros previstos a l'espera de cobrar l'ajut europeu en un termini màxim d'un parell d'anys.

En aquesta darrera fase s'actuarà a l'exterior i l'interior de l'antiga fàbrica de revestiments ceràmics de la Bisbal, una de les més antigues del municipi i que acollirà el nou museu.

Un cop comencin, les obres tindran un termini d'execució de nou mesos.