El projecte 'Desembruta el Daró' candidat al Premi Europeu de la Prevenció de Residus

El projecte 'Desembruta el Daró' que l'ajuntament de La Bisbal d'Empordà va engegar fa un temps podria ser el guanyador del V Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

L'Agència Catalana de Residus ha triat aquest pla d'acció que promou la neteja d'un espai natural posant el punt innovador en l'aplicació mòbil per localitzar i denunciar els abocaments incontrolats al territori com un dels sis candidats catalans a convertir-se en el Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

Aquest guardó distingeix aquelles iniciatives realizades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es va celebrar el passat mes de novembre en 19 regions, amb la participació de 35 organitzadors i amb 12.600 activitats realitzades arreu d'Europa. Unes jornades que a Catalunya es celebren des del 2008 i que serveixen per tirar endavant accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Les activitats van emmarcades a donar a conèixer estratègies de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

Ara ja es coneixen quin són els candidats que opten a aquest guardó entre els quals hi trobem el projecte baixempordanès, però el veredicte no sortirà a la llum fins a la primavera. El jurat format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus nomenaran el guanyador el proper 22 de maig a Roma.

Pel que fa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es té previst que es celebri entre el 22 i el 30 de novembre, i el dia temàtic estarà relacionat amb prevenció del malbaratament alimentari.