La licitació del Terracotta Museu està suspesa de manera temporal

Suspesa de manera temporal la licitació de les obres del Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà. De moment, aquest tràmit administratiu ha quedat aturat a l'espera que s'emeti l'informe en resposta a l'al·legació que un grup de constructors ha presentat al procés.

En aquests moments l'ajuntament de La Bisbal d'Empordà està elaborant un informe que ha de servir per resoldre l'al·legació de l'associació de constructors. Aquesta esmena posa sobre la taula el fet que des del consistori es va marcar com a requisit que l'empresa executora de les obres havia d'haver realitzat obres en monuments històrics prèviament, ja que segons l'ajuntament l'edifici a rehabilitar està considerat històric. L'associació d'empresaris al·lega que l'eficifi on s'han de portar a terme les obres no és un monument històric i que amb la intervenció, a més, no s'afecta a l'estructura ja que aquesta darrera fase només té incidència l'entrada del recinte i l'antiga fàbrica.
 
 
Les obres que s'estan licitant en el Terracotta Museu suposen la tercera i darrera fase de tot el projecte de rehabilitació i millora que s'hi ha portat a terme. En aquest cas s'actuarà a l'exterior i l'interior de l'antiga fàbrica de revestiments ceràmics de La Bisbal, una de les més antigues del municipi i que acollirà el nou museu. Un cop comencin, les obres tindran un termini d'execució de nou mesos.
 
Aquesta fase puja un total d'un milió d'euros del qual el 50% l'aporta l'ajuntament i l'altra meitat prové del fons europeu Feder.
 
Des de l'ajuntament interaran resoldre l'al·legació el més aviat possible per tal que el calendari de les obres quedi el menys alterat.