Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

La Generalitat marca les pautes als alcaldes per reclamar la neteja als propietaris forestals

 
Els alcaldes del Baix Empordà s'han reunit aquest dimecres a la Bisbal amb representants del Departament d'Interior en una trobada que ja estava prevista des de feia temps però que ha estat molt marcada pel foc que ha arrassat 358 hactàrees de Les Gavarres. 
This text will be replaced
El Govern Català ha explicat als batlles com ho han de fer per reclamar als propietaris forestals que tinguin les franges de seguretat que marca la llei. Un dels mecanismes és fer-ho subsidiariament si es fa cas omís dels requeriments i cobrar-ho després a través del Xaloc, l'ens de la Diputació que gestiona el cobrament de taxes i tributs. 
 
 
El departament d'Interior considera que quan hi ha un incendi s'han de destinar massa recursos a protegir les zones habitades perquè els perimetres de les urbanitzacions estan bruts. Per això vol establir un termini de 2 mesos perquè els consistoris obliguin als propietaris a tenir les franges de seguretat en bon estat. 
 
Reunions com aquesta s'han fet ja amb els alcaldes del Gironès i l'Alt Empordà i el proper deu d'abril es farà amb els de La Selva.