Núria Anglada, nova Alcaldessa de la Bisbal d’Empordà

Núria Anglada, de Convergència i Unió, ja es la nova alcaldessa de la Bisbal d'Empordà. Anglada agafa el relleu al socialista, Óscar Aparicio, que ha estat el batlle des de finals de 2011, quan les dues formacions van impulsar una Moció de Censura contra l'alcalde d'Esquerra Republicana de Catalunya, Lluís Sais, que va passar a l'oposició.

This text will be replaced

El ple d'investidura de la nova alcaldessa s'ha fet seguint el protocol que marca la llei quan s'ha de designar un nou alcalde o alcaldessa. La sala de plens de l'ajuntament presentava l'aspecte de les grans ocasions i entre els assistents també hi havia representants de la federació nacionalista i alcaldes i regidors de diferents municipis del Baix Empordà.

Després de constituir la mesa de votacions amb la regidora de més edat i el regidor més jove, els regidors i les regidores, un a un, han dipositat el seu vot dins una urna i en veu alta s'ha llegit el resultat.

Núria Anglada ha rebut el suport, a banda dels regidors del govern del CiU i PSC, el suport del regidor del Partit Popular. La resta de partits han votat el seu candidat.

La nova alcaldessa que ocuparà el càrrec fins a la primavera de l'any vinent, quan hi hauran novament eleccions municipals, s'ha mostrat il·lusionada. També ha lamentat que en els darrers anys, la vida política de la ciutat s'hagi judicialitzat. I com a reptes de futur s'ha fixat mantenir els ponts de diàleg amb la resta de formacions polítiques, amb el teixit social i tirar endavant els projectes d'interès municipal.

L'alcalde sortint, Òscar Aparicio, igual que el portaveu de CiU, Xavier Dilmé, han valorat en positiu el pacte de govern que van establir a finals de l'any 2011. La resta de grups han desitjat sort a la nova alcaldessa i han mostrat la seva voluntat de diàleg i cooperació.

Núria Anglada es la primera alcaldessa que té la Bisbal d'Empordà, la capital de comarca del Baix Empordà. Malgrat que aquest fet s'ha destacat en algunes intervencions dels grups municipals, i la mateixa s'ha mostrat orgullosa de ser-ho, també li ha volgut restar importància i prefereix que se la valori per la seva persona i per la feina que ha fet en els més de 10 anys que ha treballat pel seu municipi des de l'ajuntament.