Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El Terracotta Museu reobrirà l'any que ve

L'ajuntament de la Bisbal d'Empordà, aquest dilluns, ha adjudicat la darrera fase de les obres de rehabilitació del Terracotta Museu. Aquest es el pas previ al començament de les obres que s'allargaran nou mesos i costaran més de 773.000 euros, la meitat dels quals els aportarà la Unió Europea a través dels fons FEDER i la resta la Generalitat, Diputació de Girona i l'Ajuntament.
This text will be replaced
Des del govern municipal qualifiquen el projecte de cabdal pel món de la ceràmica i per al conjunt de la ciutat perquè el Terracotta Museu ha d'esdevenir una eina de promoció i dinamització ciutadana. Dins aquesta tercera fase s'actuarà sobre una superfície de gairebé 4.000 metres quadrats.
 
El Terracotta Museu es va posar en marxa l'any 91 i des d'aleshores s'han fet diverses millores que han permès organitzar a l'estiu diferents exposicions temporals. Però aquesta darrera fase comportarà una transformació absoluta de l'equipament i l'obertura al públic de l'exposició permanent complint la normativa vigent.
 
El projecte d'aquesta darrera fase contempla la reforma del nou accés al museu que el dotarà d'una façana frontal de 33 metres de llargada, la remodelació de l'accés a l'equipament i la formalització d'una nova imatge. Es remarcarà la boca d'accés a l'edifici, es modificarà la fusteria de la porta d'accés, es refarà la façana per destacar les xemeneies, s'habilitarà un servei de venda d'entrades, una possible cafeteria i botiga, la nau d'elements fixos de l'antiga fàbrica es destinarà a exposició de processos i eines previs a la fabricació de la ceràmica i la resta de naus a l'exposició de rajoleria i de terrissa. I en el passadís superior s'hi ubicarà la mostra de ceràmica de creació.
 
També s'adaptaran les antigues xarxes de serveis bàsics, es resoldrà la climatització general de l'edifici o es faran nous espai pel personal i la gestió del museu.
 
En paral.lel a la rehabilitació del museu, també es treballarà a la nova museografia, valorada en 200.000 euros.
 
El Terracotta Museu té com a finalitat la preservació, la conservació i la difusió del patrimoni material i cultural vinculat a la ceràmica bisbalenca i de les comarques de Girona.