El Govern ordena el tancament de l'abocador de Vacamorta

Imatge: Google Maps

La Generalitat ha ordenat el tancament imminent de l'abocador de Vacamorta.

El Departament de Territori i Sostenibilitat adoptarà les mesures necessàries per aturar l'entrada de nous residus al dipòsit de Cruïlles i en garantirà la correcta gestió fins que s’acordi la millor solució per a la seva restauració, tant des del punt de vista ambiental com de salut a les persones
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, resoldrà en els propers dies la prohibició d’entrada de nous residus al dipòsit controlat de Vacamorta, a Cruïlles, tal i com demana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Departament de Territori i Sostenibilitat mantindrà com a prioritat  garantir la correcta gestió dels residus actualment dipositats mentre s’acorda la clausura definitiva de l’abocador, que s’ha de realitzar amb totes les garanties des del punt de vista ambiental i sanitari.
 
El conseller Vila, tal i com va expressar en seu parlamentària, és partidari de la clausura i progressiva restauració de l’abocador per tal d’evitar els efectes negatius sobre la salut i sobre el medi que podria provocar el trasllat dels residus en descomposició que hi ha actualment al recinte, que ascendeixen a 2,2 milions de tones. Són residus de caràcter industrial i amb molt baix contingut orgànic però com tot residu, genera un volum de lixiviats i d’emissions de biogàs que cal tenir en compte.
 
D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat dóna compliment a la sentència del TSJC que ordenava la clausura i restauració del dipòsit controlat de Vacamorta.