L'alcaldessa de la Bisbal d'Empordà, Núria Anglada, es mostra pessimista pel futur de la Biblioteca Comarcal

L'alcaldessa de la Bisbal d'Empordà, Núria Anglada, es pessimista sobre el futur de la Biblioteca Comarcal. L'obra està aturada des de fa més de 2 anys per una infracció urbanística.

A finals de l'any 2012, el jutjat contenciós administratiu número dos de Girona, arran una denúncia d'un privat, va dictar que tres de les quatre façanes havien d'anar a terra per no complir la normativa urbanística municipal que demana un marge d’almenys tres metres amb els límits de la parcel·la.

L'ajuntament va presentar un recurs d’apel·lació que va ser desestimat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i va confirmar l'enderroc parcial de la façana est i sud i En va salvar una més.

El govern municipal va obrir una via de negociació amb la part demandant perquè retirés la denúncia però les conserves tampoc van donar els fruits esperats.

L'alcaldessa lamenta que s'hagi arribat a aquesta situació per, segons ella, les desavinences personals entre l'antic alcalde, Lluís Sais i el privat que va interposar la denúncia.

Les obres de la Biblioteca Comarcal es van aturar a mitjans 2012 per problemes de finançament i a finals del mateix anys es va presentar la denúncia.

Actualment hi han invertits més d'1'5 milions d'euros, la meitat de l'import del projecte.