La Bisbal vol mantenir el servei d'ambulància les 24 hores del dia

L'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una moció perquè la Generalitat mantingui el servei d'ambulància de suport vital bàsic 24 hores.
Amb la nova gestió del transport sanitari de Catalunya s'ha reordenat el servei i en el cas de La Bisbal, capital del Baix Emprodà, l'ambulància treballarà només de les 8 del mati a les 8 del vespre. Es compensa la reducció amb la inclusió d'un Vehicle d'Intervenció Ràpida que donarà servei a domicili les 24 hores amb un tècnic i un metge.
 
This text will be replaced
 
Si avui l'ambulància de l'Àrea Bàsica de Salut de La Bisbal cobreix uns 240m2 de territori amb una població d'unes 16 mil persones, el VIR tindria una cobertura més extensa, tot el Baix Empordà, on hi ha més de 130 mil persones. L'Ajuntament critica el canvi i demana explicacions dels criteris que s'han seguit per reduir aquest servei a La Bisbal i mantenir-lo en municipis semblants.
 
El SEM assegura que els canvis venen motivats per un estudi sobre la situació real del territori. El nombre d'assistències realitzades pel SEM, la gravetat d'aquestes, l'orografia del territori i la xarxa de carreteres d'aquest són factors clau en la nova distribució del transport sanitari.
 
Dilluns que ve el SEM donarà les explicacions que calguin davant dels representants del municipi en una reunió informativa. A la primavera ja ho van explicar però consideren que amb els canvis polítics produïts després de les eleccions municipals cal donar més explicacions.
 
La reducció de 8 hores del servei d'ambulància i la incorporació del VIR entrerà en funcionament el 2 de desembre. Aprovada la moció a l'Ajuntament de La Bisbal es demanarà als altres nuclis afectats: Corçà-Casavells, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Forallac, Palau-Sator, Parlavà, Rupià, Ullastret i Ultramort que s'oposin també al canvi.
 
Ja a la primavera Metges de Catalunya alertava dels canvis al Sistema d'Emergències Mèdiques. A part d'eliminar el servei nocturn d'ambuilància a La Bisbal el nou model deixa sense metge l'ambulància de Suport Vital Avançat amb base a l'Hospital de Palamós, que només disposaria de personal tècnic i d'infermeria. El personal mèdic quedarà ubicat en aquesta nova unitat operativa d'intervenció ràpida, amb seu a La Bisbal.