La Bisbal d'Empordà congela les ordenances fiscals i incrementa algunes bonificacions

La Bisbal d'Empordà ha congelat els impostos i les taxes que pagaran els bisbalencs l'any que ve. L'equip de govern ha apostat per mantenir com aquest any impostos com l'IBI, les escombraries, l'impost de vehicles o el de construccions entre molts d'altres.
L'aposta per ajudar als ciutadans ha estat la d'ampliar les bonificacions a les que es poden acollir per pagar els impostos.
 
Entre les ordenances fiscals 2015 també destaca el suport que es dóna als emprenadors que estiguin disposats a obrir una activitat econòmica a la vila. La reactivació econòmica per la que treballen tants ajuntaments es veu reflectida entre les ajudes que dóna La Bisbal alhora de complir amb les contribucions municipals.
 
Les ordenances fiscals són la principal font d'informació pels ajuntaments per conèixer els diners del que es disposarà durant l'any per executar el pressupost. Aquest any es perteix ja amb un increment de més de 400 mil euros del pressupost actual per l'increment obligatori de l'1% dels sous del personal i per la posada en funcionament del Terracotta Museu.
 
El govern de La Bisbal d'Empordà, format per Esquerra Republicana, la CUP i Iniciativa Catalunya Verds pretén aprovar el pressupost 2016 en el decurs del mes de desembre. Aquest pressupost contemplerà un increment de les polítiques socials del municipi, l'adequació dels espais exteriors del Terracotta Museu, la millora dels accessos al cementiri i al tanatori, suplementar l'antic escorxador per poder obrir definitivament i a l'espera de resolució judicial la biblioteca comarcal en aquest espai i rehabilitar els antics jutjats que s'han de convertir en un centre obert de menors.