Ajuntament i veïns de la Bisbal, en contra de la reducció del servei d'ambulàncies

L'ajuntament i la ciutadania de la Bisbal d'Empordà, junts contra contra la retallada del sevei d'ambulàncies de 24 a 12 hores diàries. Aquest dilluns el consistori bisbalenc s'ha reunit amb responsables del SEM per informar-se sobre la nova situació, mostrar la seva disconformitat i la dels veïns amb el nou model i anunciar que recolliran signatures perquè es retiri. 
This text will be replaced
El nou sistema contempla una reducció del servei d'ambulàncies de suport vital bàsica a la meitat i la implementació, en contrapartida, d'un vehicle d'intervenció ràpida que donarà servei a domicili sempre amb la presència d'un metge i un tècnic. 
 
Tot i tenir seu a la Bisbal, l'àrea de cobertura d'aquest VIR s'amplia a totes les comarques gironines, motiu pel qual l'ajuntament considera que no es donarà un servei òptim en cas d'emergència. Per contra, des del SEM, defensen que el nou sistema serà més eficient amb els malalts crítics, ja que la seva prioritat és estabilitzar els pacients abans de traslladar-los. 
 
La seva posició és ferma tot i que no tanquen la porta a modificar més endavant el model d'assistència si fos necessari.  
 
Si no hi ha canvis en les properes setmanes, la reducció del servei d'ambulàncies de 8 del matí a 8 del vespre i la incorporació del VIR entrerà en funcionament el 2 de desembre.