L’ajuntament de la Bisbal d’Empordà dedica el mes de novembre a la lluita contra la violència masclista

Sota el lema “A la Bisbal no silenciem les víctimes” hi ha previstos un seguit d’actes programats al llarg de tot el mes.

 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, El Grup de Dones de la Bisbal i el Servei d’Igualtat d’Atenció a les Dones organitzen un seguit d’accions que es duran a terme a la Bisbal durant el mes de novembre en motiu de la lluita contra la violència masclista, els rols de gènere i els comportaments quotidians que sostenen el masclisme a la nostra societat.

Coincidint i adherint-se amb el manifest del 25 de novembre, data en que se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la ciutat i les seves institucions manifesten el seu rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista. I ho fan buscant impacte entre la ciutadania, en un clam per no silenciar aquesta lacra social, que destrueix tantes vides.

Per aquest motiu, se celebraran un seguit d’activitats, entre elles un taller per a joves, un sector que pateix un alarmant augment de les situacions de violència masclista i noves formes d’exercir i patir aquesta violència, a través, per exemple, de les xarxes socials i altres vies de comunicació.

L’acte central de la campanya se celebrarà l’esmentat dia 25 a la plaça de l’Ajuntament, amb un repic de tambors, lectures i una encesa d’espelmes en record de les víctimes. El dia 26, es realitzarà un taller a les Escoles Velles, sobre com afrontar allò que coneixem com a “micromasclismes”.

Finalment, el novembre contra la violència masclista, acabarà el dia 27 amb una xerrada que se celebrarà a l’Arxiu comarcal sobre el perfil cognitiu de l’home maltractador.

Fotografia: Ajuntament de La Bisbal