La Bisbal d’Empordà acollirà la XIII Jornada anual Federació d’Entitats d’Atenció a la Tercera edat (FEATE)

El teatre El Mundial de La Bisbal d'Empordà acollirà aquest dijous, 3 de desembre, la XIII Jornada anual FEATE, Desplegament del Projecte d'Atenció Centrada en la Persona (ACP), aprenentatges durant el primer any,

organitzada conjuntament per la Federació d'Entitats d'Atenció a la Tercera Edat (FEATE) i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu amb la col·laboració i suport d’Alzheimer Catalunya Fundació, la Generalitat de Catalunya i les àrees de Cultura i de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

L’acte de benvinguda anirà a càrrec de l’alcalde de La Bisbal, Lluís Sais, acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, i la presidenta de FEATE, Montserrat Falguera.

Aquesta tretzena edició de les jornades anuals de la FEATE aplegarà professionals de residències geriàtriques sense ànim de lucre d'arreu de Catalunya i comptarà entre els ponents amb Elena Fernández i Josep Vila, psicòlegs i responsables del Projecte ACP FEATE Alzheimer Catalunya Fundació, que parlaran dels aprenentatges del desplegament del primer any d'aquest projecte, iniciat  l’octubre del 2014.

Els seguiran professionals de les 9 residències catalanes que estan portant a terme aquest projecte d'Atenció Centrada en la Persona (ACP), a través de FEATE i sota la supervisió i assessorament d'Alzheimer Catalunya Fundació, en un debat sobre la construcció de la figura del referent i la transformació dels rols professionals, a més a més d'una mostra dels aprenentatges de procés i dels indicadors de canvi fins a dia d'avui

Així mateix, les jornades serviran per aprofundir també en les eines d’apropament a les persones que pateixen deteriorament cognitiu o les tècniques de musicoteràpia o reminiscència, a càrrec de Melissa Mercadal, Psicòloga-musicoterapeuta i Raül Vilar, Educador Social, respectivament.

La trobada continuarà amb una visita guiada a la residència Geriàtrica Zoilo Feliu, l'amfitriona de la jornada i acabarà amb dinar de comiat.

La FEATE neix l’any 1991 per atendre les demandes representatives de nou residències per a gent gran gestionades per organitzacions sense ànim de lucre. Avui dia, aquesta organització patronal representa prop de 50 entitats especialitzades en prestar serveis a les persones grans des d’una òptica assistencial no mercantilista.