Mobilització a La Bisbal contra la pèrdua de l'ambulància 24h

Mobilització a La Bisbal en defensa del sistema sanitari públic i en contra del canvi de model de les emergències mèdiques que suposa la pèrdua de l'ambulància 24 hores a la capital del Baix Empordà.

This text will be replaced
Més de 200 persones es van manifestar pels carrers de la ciutat convocades per la Marea Blanca i amb el suport de l'Ajuntament i tots els grups municipals bisbalencs.

La nova distribució de les emergències mèdiques al Baix Empordà suposa un canvi de model que desmunta els equips fets fins ara i en el que el metge no anirà a l'ambulància sinó en un Vehicle d'Intervenció Ràpida. En el cas de La Bisbal es redueix el servei d'ambulància 12 hores però es mantindrà el Vehicle d'Intervenció Ràpida 24 h. Es prioritza així estabilitzar el pacient en comptes de traslladar-lo. El model està mal vist pels professionals sanitaris que al darrere hi veuen retallades enlloc de millores i sobretot una privatització encoberta.

Servei a 16.000 persones i 4.600 signatures

L'Àrea Bàsica de Servei de La Bisbal dóna servei a unes 16.000 persones de l'entorn de la capital de la comarca. La Marea Blanca reclama la derogació del servei, més transferència i que els deixin treballar com fins ara.

La Marea Blanca ha recollit 4.600 signatures en contra de la derogació del servei 24 hores d'ambulància i té el suport de tots els grups de l'Ajuntament de La Bisbal que s'ha posat al seu costat.

Per la Marea Blanca el que està passant a La Bisbal només és la punta de l'iceberg i ja han anunciat que hi haurà més retallades i privatitzacions. Vaticinen que la propera serà a l'estiu i deixarà sense reforç l'Estartit i Palafrugell.

Notícies relacionades

Convoquen manifestacions a La Bisbal i Palamós contra la reorganització del servei d'ambulàncies